Vi använder både egna cookies och tredjepartscookies.
Cookies används till:
Nödvändiga funktioner på webbplatsen
Statistik och webbanalys
Marknadsföring
Generella
Nödvändiga cookies hjälper med att göra vår webbplats mer användbar genom att aktivera grundläggande funktioner,
så som sidnavigering och övrig funktionallitet för användarupplevelsen.
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt.
Statistiska
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökarna interagerar med webbplatsen genom att samla in och rapportera information.
Informationen används t ex för att kunna förbättra användarens upplevelse på webbplatsen.
Marknadsföring
Vi använder marknadsföringscookies till att spåra besökare gränsöverskridande på olika webbplatser, både vår och tredje part.
Syftet är att visa dig annonser som är relevanta och engagerande och därmed mer värdefulla för oss och tredjepartsannonsörer.
4 st gösfiléer (ca 150 g var, alt 2 st stora 300 g)
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
Salt och peppar
2 msk olivolja för stekning
Rostade potatisar:
500 g potatis
2 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
Salt och peppar
Asiatisk coleslaw:
1/2 st vitkål
2 st morötter
1 st röd paprika
2 st salladslökar
1/4 st kruka färsk koriander
Saften från 1 lime
2 msk sojasås
1 msk risvinäger
1 msk sesamolja
1 tsk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 tsk honung
Salt och peppar
INSTRUKTIONER
Rostade potatisarna:
Förvärm ugnen till 200°C.
Skär potatisarna i klyftor eller halvor.
Blanda potatisarna med olivolja, salt och peppar i en stor skål tills de är väl täckta.
Sprid ut potatisarna på en bakplåt och rosta i ugnen i cirka 25-30 minuter, eller tills de är gyllenbruna och genomkokta.
Kryddiga gösen:
Blanda paprikapulver, spiskummin, vitlökspulver, lökpulver, salt och peppar i en liten skål för att göra kryddblandningen.
Gnugga gösfiléerna med kryddblandningen på båda sidor.
Värm oljan i en stor stekpanna över medelhög värme. Stek gösen i ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta och har fått en fin gyllenbrun färg. Lägg åt sidan och täck med aluminiumfolie för att hålla dem varma.
Asiatisk coleslaw:
I en stor skål, blanda ihop strimlad vitkål, rivna morötter, strimlad röd paprika, strimlade salladslökar och hackad koriander.
I en separat liten skål, blanda limejuice, sojasås, risvinäger, sesamolja, riven ingefära, pressad vitlök, honung, salt och peppar för att göra dressingen.
Häll dressingen över coleslawen och blanda väl tills alla ingredienser är jämnt täckta.
Servera den kryddigt stekta gösen tillsammans med de rostade potatisarna och den asiatiska coleslawen. Detta är en härlig kombination av smaker och texturer som kommer att göra din måltid komplett! Smaklig måltid!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.