Vi använder både egna cookies och tredjepartscookies.
Cookies används till:
Nödvändiga funktioner på webbplatsen
Statistik och webbanalys
Marknadsföring
Generella
Nödvändiga cookies hjälper med att göra vår webbplats mer användbar genom att aktivera grundläggande funktioner,
så som sidnavigering och övrig funktionallitet för användarupplevelsen.
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt.
Statistiska
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökarna interagerar med webbplatsen genom att samla in och rapportera information.
Informationen används t ex för att kunna förbättra användarens upplevelse på webbplatsen.
Marknadsföring
Vi använder marknadsföringscookies till att spåra besökare gränsöverskridande på olika webbplatser, både vår och tredje part.
Syftet är att visa dig annonser som är relevanta och engagerande och därmed mer värdefulla för oss och tredjepartsannonsörer.
Värm olivolja och smör i en stekpanna på medelhög värme. När pannan är varm lägg i laxfiléerna med skinnsidan nedåt för att få en krispig yta. Krydda med salt och peppar.
Stek laxen i ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills den är genomstekt och har fått en fin gyllenbrun yta. Tillsätt citronsaft över laxen för extra smak.
I en kastrull, kombinera citronjuice och vitt vin. Låt det koka upp och låt det sedan sjuda på medelhög värme i cirka 5-7 minuter för att reducera lite.
När citron- och vinblandningen har kokat ner, tillsätt grädde och smör i kastrullen. Rör om tills smöret är smält och det är en jämn sås.
Gradvis tillsätt maizena i såsen medan du konstant rör om. Fortsätt koka såsen i några minuter tills den börjar tjockna och når önskad konsistens.
Smaka av såsen med salt efter behov. Tillsätt mer citronsaft om du vill ha en starkare citronsmak.
När såsen har uppnått önskad konsistens och smak, ta bort den från värmen och låt den svalna något.
När laxen är klar, servera den på tallrikar och häll den varma citronsåsen över laxen.
Garnera med hackad dill och gräslök innan servering.
Både potatismos och rostade potatisar kan vara utmärkta sidorätter att servera till laxen. Smaklig måltid!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.