Recept från våra vänner på fiskeriet

Poké bowl

Ingredienser för 4personer
430g lax 
1dl japansk soja
1tsk rostade sesamfrön
1st gurka
2st morötter
1st mango
1st avocado
2st tunt skivad salladslök
1knippe koriander

 

  1. Skär laxen i kuber och marienera i soja med sesamfrön.
  2. Skär mango och avocado i tärningar.
  3. Skär salladslöken fint osh strimla morötter och gurka.
  4. Fördela laxen och grönsakerna i fyra skålar med grovhackad koriander.

Fisk-&skaldjurssoppa

Ingredienser för 4personer
500 g Torskfilébitar
200 g Skalade räkor
2 st Fiskbuljongtärningar
2 dl Vitt vin
5 dl Vatten
2 dl Grädde
1 paket Saffran
1 st Purjolök
2 st Vitlöksklyftor
3 st Tomater
3 msk Vetemjöl
3 msk Smör
1 st Citron
1 knippe Persilja
1 halv Färsk fänkål

  1. Strimla purjon, fänkålen och vitlöken. Fräs dem med en del av smöret och saffran i en gryta. Tillsätt vatten, vin och buljongtärningar och låt koka i ca 5 minuter. Tillsätt grädden och tomaterna, som skalats och hackats.
  2. Skär torskfilén i 2 centimeter stora kuber. Lägg dem i grytan och låt koka ca 5 minuter.
  3. Red av med mjölet som rörts ut i tre matskedar smör. Smaka av med pressad citron och vitpeppar. Tillsätt hackad persilja och de skalade räkorna strax före serveringen.