Leverans: 1-3 dagar (Stockholm)

Fri leverans i hela Stockholm!

Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Fri leverans i hela Stockholm!

Tips!

  • Garnera med citronskivor och basilika för extra smak och presentation.
  • Använd färsk basilika det ger mycket mer smak än torkad.
  • Byt ut haricots verts mot sparris eller broccoli för variation.

Basilika och vitlökslax – enkel och smakrik middag med haricots verts

Ljuvlig ugnsbakad lax med vitlök, färsk basilika och smörstekta haricots verts – en lätt och fräsch rätt som imponerar!

För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 st laxfiléer (ca 150-200 g st)
  • 1 st färsk basilikakruka
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st citron
  • 2 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • 300 g haricots verts (gröna bönor)
  • 2 msk smör
  • Chiliflakes

Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Total tid: 30 minuter

INSTRUKTIONER

  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • Blanda finhackad basilika, pressad vitlök, saften från 1/2 citron, olivoljan, salt och svartpeppar i en skål för att göra marinaden.
  • Placera laxfiléerna i en ugnsfast form och fördela marinaden jämnt över dem, se till att täcka dem helt.
  • Grilla laxen i ugnen i ca 18-20 minuter, eller tills den är genomstekt och har fått en fin gyllenbrun färg.
  • Under tiden som laxen grillas, förbered haricots verts genom att skära bort ändarna på bönorna.
  • Koka upp en kastrull med lätt saltat vatten och koka haricots vertsen i ca 2-3 minuter.
  • När bönorna är klara, häll av vattnet och tillsätt smör, chiliflakes, citronsaft, salt och svartpeppar i kastrullen. Rör om så att bönorna är jämnt täckta av smör och citronsaft.
  • Stek bönorna på medelhög värme i 2-3 minuter tills de får en krispig yta.

Servera den basilika- och vitlökstäckta laxen tillsammans med de smörstekta haricots vertsen.

 

 

Fler utvalda recept

Vitlöksmarinerad ugnsbakad lax

Se receptet här →

Hälsosam lax med havreris, wakame och avokado

Se receptet här →

Ugnsbakad lax med honung, örter och citron

Se receptet här →

Stekt lax med krispig savoykål och kantareller

Se receptet här →