Leverans: 1-3 dagar (Stockholm)

Fri leverans i hela Stockholm!

Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Fri leverans i hela Stockholm!

Tips!

  • För att ge din gryta extra medelhavskaraktär, tillsätt svarta oliver och kapris.
  • För att göra måltiden komplett, servera din gryta tillsammans med rostat vitlöksbröd.
  • Fräs lök och vitlök och tillsätt ett skvätt torrt vitt vin för mer smak och fin arom.

Mediterransk fiskgryta med torsk och scampi – En mustig middag med medelhavssmak

En mustig och smakrik gryta där torsk och scampi möts i en fyllig tomatsås med paprika och färsk basilika – perfekt för en medelhavsinspirerad middag!

​​​​​​​För 4 person

INGREDIENSER

  • 400 g torskfilé, skuren i bitar
  • 200 g scampi 
  • 2 st röd paprika, strimlad
  • 400 g krossade tomater
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk chiliflakes (valfritt, för hetta)
  • 2 dl fiskbuljong (alt. 1 st fiskbuljongtärning och 2dl vatten)
  • 2 msk olivolja
  • Färsk basilika, hackad
  • Salt och peppar efter smak

Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Total tid: 30 minuter

​​​​​​​

INSTRUKTIONER

  • Hetta upp olivoljan i en stor gryta på medelhög värme. Fräs löken och vitlöken tills de blir mjuka och doftar gott, ca 3-4 minuter.
  • Lägg i strimlad paprika, paprikapulver och chiliflakes. Fräs i ytterligare 3-4 minuter tills paprikan börjar mjukna.
  • Häll i de krossade tomaterna och fiskbuljongen. Låt allt koka upp och sedan sjuda på låg värme i ca 10 minuter för att smakerna ska utvecklas.
  • Lägg i torskbitarna och scampin i grytan. Låt sjuda i 5-7 minuter tills torsken är genomkokt och scampin är rosa och fast.
  • Smaka av grytan med salt och peppar. Justera kryddningen efter smak.
  • Toppa den färdiga grytan med färsk hackad basilika. Servera gärna med ris, bröd eller en fräsch sallad.

Denna tomatbaserade gryta med torsk, scampi och paprika är en smakrik och värmande rätt som är enkel att tillaga och perfekt för både vardag och helg!

Fler utvalda recept

Eggs Benedict med kallrökt lax

Se receptet här →

Stekt lax med krispig savoykål och kantareller

Se receptet här →

Ugnsbakad lax med honung, örter och citron

Se receptet här →

Hälsosam lax med havreris, wakame och avokado

Se receptet här →