Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Grönärtsoppa med varmröktlax

En len och frisk grön soppa som får en lyxig touch med varmrökt lax och knapriga tillbehör. Perfekt som förrätt eller lätt huvudrätt!


​​​​​​​För 4 person 

INGREDIENSER


Soppa:
  • 500 g frysta gröna ärtor
  • 1 st gul lök (hackad)
  • 2 st vitlöksklyftor (hackade)
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde (alt. matlagningsgrädde)
  • 1 msk smör eller olja
  • Salt och peppar efter smak
  • Saft av ½ citron
Topping:
  • 200 g varmrökt lax 
  • 2 msk rostade pinjenötter 
  • 1 msk olivolja (till ringling)
  • En näve färska ärtskott


Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Total tid: 25 minuter

INSTRUKTIONER


Förbered soppan
  • Värm smör eller olja i en kastrull och fräs lök och vitlök tills de är mjuka.
Koka soppan
  • Tillsätt de gröna ärtorna och grönsaksbuljongen. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
Mixa soppan
  • Ta av från värmen och mixa soppan slät med en stavmixer eller i en blender. Häll tillbaka i kastrullen.
Tillsätt grädde och smaka av
  • Rör ner grädden och smaka av med salt, peppar och citronjuice. Låt soppan bli varm igen utan att koka.
Servera med topping
  • Häll upp soppan i skålar. Toppa med varmrökt lax, ärtskott och några rostade pinjenötter. Ringla över lite olivolja för extra smak.

Denna gröna ärtsoppa är både elegant och lättlagad – en fröjd för både öga och gom. Perfekt för att imponera med minimalt krångel!