En len och frisk grön soppa som får en lyxig touch med varmrökt lax och knapriga tillbehör. Perfekt som förrätt eller lätt huvudrätt!
För 4 person
INGREDIENSER
Soppa:
500 g frysta gröna ärtor
1 st gul lök (hackad)
2 st vitlöksklyftor (hackade)
5 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde (alt. matlagningsgrädde)
1 msk smör eller olja
Salt och peppar efter smak
Saft av ½ citron
Topping:
200 g varmrökt lax
2 msk rostade pinjenötter
1 msk olivolja (till ringling)
En näve färska ärtskott
Förberedelsetid: 10 minuter Tillagningstid: 15 minuter Total tid: 25 minuter
INSTRUKTIONER
Förbered soppan
Värm smör eller olja i en kastrull och fräs lök och vitlök tills de är mjuka.
Koka soppan
Tillsätt de gröna ärtorna och grönsaksbuljongen. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
Mixa soppan
Ta av från värmen och mixa soppan slät med en stavmixer eller i en blender. Häll tillbaka i kastrullen.
Tillsätt grädde och smaka av
Rör ner grädden och smaka av med salt, peppar och citronjuice. Låt soppan bli varm igen utan att koka.
Servera med topping
Häll upp soppan i skålar. Toppa med varmrökt lax, ärtskott och några rostade pinjenötter. Ringla över lite olivolja för extra smak.
Denna gröna ärtsoppa är både elegant och lättlagad – en fröjd för både öga och gom. Perfekt för att imponera med minimalt krångel!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.