Hälleflundra med rotselleripure 

För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 st hälleflundrafiléer
  • 400 g rotselleri
  • 3 dl grädde
  • 2 msk smör
  • Marinerad vitlök
  • 1 paket bacon
  • 4 champinjoner
  • Salt och peppar

ENKEL RÖDVINSSÅS

  • 1 dl rött vin
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 1/2 msk maizenaredning
    Koka upp buljongen, vinet och tomatpurén och tillsätt redningen. Låt småkoka några minuter.

INSTRUKTIONER

  • Skala och skär rotsellerin i mindre bitar, koka i saltat vatten tills de mjuknat. Mixa sedan ihop med smör, grädde och smaka av med salt och peppar.
  • Stek hälleflundran snabbt i smör tills den får fin yta. Tillaga sedan klart i ugnen på 150° tills innetemperaturen är 52°.
  • Skär upp champinjonerna och stek tillsammans med bacon.
  • Servera hälleflundran med rotselleripuren, rödvinssåsen, knaperstekt bacon och champinjonerna. Toppa med de inlagda vitlöksklyftorna.