Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Hälleflundra med rotselleripure 

Upplev en delikat fusion av smaker med saftig hälleflundra serverad på en len och krämig rotselleripuré. En måltid som förenar det bästa av hav och land!


För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 st hälleflundrafiléer (ca 150-200 g per filé)
  • 400 g rotselleri
  • 3 dl grädde
  • 2 msk smör
  • Marinerad vitlök
  • 1 paket bacon
  • 4 champinjoner
  • Salt och peppar

ENKEL RÖDVINSSÅS

  • 1 dl rött vin
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 1/2 msk maizenaredning
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Total tid: 45 minuter

INSTRUKTIONER


Förbered rotselleripurén:
  • Skala och skär rotsellerin i mindre bitar.
  • Koka rotselleribitarna i saltat vatten i ca 15 minuter eller tills de är mjuka.
  • Häll av vattnet och mixa rotsellerin tillsammans med grädde och smör i en matberedare eller med en stavmixer tills purén är helt slät.
  • Smaka av med salt och peppar.
Förbered rödvinssåsen:
  • I en kastrull, koka upp rödvin, köttbuljong och tomatpuré.
  • Tillsätt maizena under omrörning och låt såsen småkoka i ca 5 minuter tills den tjocknar. Ställ åt sidan.
Stek hälleflundran:
  • Förvärm ugnen till 150°C.
  • Krydda hälleflundrafiléerna med salt och peppar.
  • Stek filéerna snabbt i en stekpanna med smör på medelhög värme i ca 2-3 minuter per sida tills de får en fin yta.
  • Flytta över filéerna till en ugnssäker form och tillaga klart i ugnen i ca 8-10 minuter, eller tills innertemperaturen når 52°C.
Stek bacon och champinjoner:
  • Medan fisken är i ugnen, stek baconet i en panna tills det blir knaprigt. Ta upp baconet och lägg på papper för att absorbera överflödigt fett.
  • Stek champinjonerna i samma panna med lite av baconfettet tills de är gyllenbruna.
Servering:
  • Fördela rotselleripurén på tallrikar.
  • Lägg hälleflundran ovanpå purén.
  • Ringla över rödvinssåsen, toppa med knaperstekt bacon och champinjoner.
  • Avsluta med marinerade vitlöksklyftor för extra smak.

Denna delikata hälleflundra och rotselleripuré., tillsammans med knaprigt bacon och champinjoner blir det en smakfull upplevelse. Njut av varje tugga!