Färsk fisk direkt hem till din dörr. Vår leveranstid är 1-3 dagar inom Stockholm

Hälleflundra med rotselleripure 

Upplev en delikat fusion av smaker med saftig hälleflundra serverad på en len och krämig rotselleripuré. En måltid som förenar det bästa av hav och land!


För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 st hälleflundrafiléer
  • 400 g rotselleri
  • 3 dl grädde
  • 2 msk smör
  • Marinerad vitlök
  • 1 paket bacon
  • 4 champinjoner
  • Salt och peppar

ENKEL RÖDVINSSÅS

  • 1 dl rött vin
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 1/2 msk maizenaredning
    Koka upp buljongen, vinet och tomatpurén och tillsätt redningen. Låt småkoka några minuter.

INSTRUKTIONER

  • Skala och skär rotsellerin i mindre bitar, koka i saltat vatten tills de mjuknat. Mixa sedan ihop med smör, grädde och smaka av med salt och peppar.
  • Stek hälleflundran snabbt i smör tills den får fin yta. Tillaga sedan klart i ugnen på 150° tills innetemperaturen är 52°.
  • Skär upp champinjonerna och stek tillsammans med bacon.
  • Servera hälleflundran med rotselleripuren, rödvinssåsen, knaperstekt bacon och champinjonerna. Toppa med de inlagda vitlöksklyftorna.