En lyxig och smakrik rätt där hummern bakas i ugnen med vitlökssmör och toppas med färsk persilja. Smöret används både innan och efter griljering för att ge en perfekt balans av smak och saftighet
För 4 person
INGREDIENSER
4 st hela humrar
100 g smör (rumstempererat)
2 st vitlöksklyftor (finhackade eller pressade)
1 msk färsk persilja (finhackad)
1 tsk citronsaft
1/2 tsk paprikapulver
Salt och svartpeppar
Extra persilja till dekoration
Förberedelsetid: 15 minuter Tillagningstid: 20-25 minuter Total tid: 35-40 minuter
INSTRUKTIONER
Förbered hummern
Dela humrarna på längden, ta bort tarmen och andra inälvor. Spara skalet och hacka hummerhalvorna grovt.
Förbered vitlökssmöret
Blanda det rumstempererade smöret med finhackad vitlök, persilja, citronsaft, paprikapulver, samt salt och peppar. Rör ihop tills det är en jämn blandning.
Bred på smöret innan bakning
Lägg tillbaka hummerköttet i skalet och fördela hälften av vitlökssmöret på hummerköttet innan du bakar det. Se till att smöret smörjs jämnt över hela köttet.
Baka hummern
Sätt in hummerhalvorna i ugnen på 200°C (över- och undervärme) och baka i 10-12 minuter, eller tills smöret har smält och hummerköttet har fått en lätt gyllene färg.
När hummern är klar, ta ut den ur ugnen och fördela resten av vitlökssmöret på det bakade köttet. Toppa med färsk persilja.
Servera
Servera genast med en fräsch sallad som tillbehör.
En härlig rätt som kombinerar den rika smaken av hummer med vitlökssmör och färsk persilja – en perfekt måltid för en speciell kväll!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.