Denna rätt kombinerar torsk med en krämig sås av vitvin, grädde och crème fraiche. Perfekt för en snabb men lyxig middag.
För 4 person
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Total tid: 30 minuter
Förbered torsken: Skär torskfiléerna i mindre bitar och salta och peppra lätt. Lägg dem i en ugnsform.
Gör såsen: Blanda Abbas vitvinssås i en bunke. Tillsätt grädde, crème fraiche, riven fiskbuljong och dill.
Tillaga: Häll såsen över torsken i formen. Tillaga på 175°C i ca 20 minuter tills fisken är genomkokt.
Servera: Strö eventuellt lite extra dill eller persilja över och servera med kokt potatis och grönsaker som t.ex ärtor. Passar även utmärkt med en täcke av riven ost, strö över torsken efter 15min och låt gå sista 5 minuterna i ugnen.
Med denna krämiga torsk i vitvinssås får du en rätt som både är lättlagad och full av smak. Perfekt för en snabb vardagsmiddag eller en mysig helgmiddag. Servera med valfria tillbehör och njut av en enkel men lyxig måltid!
Delikatessfisk grundades 2014 av Kenny Westerdahl, som har över 15 års erfarenhet av fiskbranschen. Tillsammans med sin sambo Jessica driver han familjeföretaget med fokus på hög kvalitet, personlig service och ett brett utbud av delikatesser från havet.
Vi jobbar endast med fisk och skaldjur som är av bästa kvalité. Antingen från Norska båtar, Göteborgs fiskauktion eller med märkningen MSC och ASC.
All vår fisk handlas in lokalt i Sverige från fiskauktion i Göteborg eller direkt från Norska båtar. På så sätt kan vi enkelt säkra upp leveranskedjan och därmed kvalitén. Vi är med i hela processen från inköp till att fisken blir filéad och vaccumförpackad och hela vägen till vårt lager för vidare leverans hem till er.
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur.
Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.
DELIKATESSBILEN I SVERIGE AB — 2025 Alla rättigheter reserverade
Färsk fisk av saluhallskvalité – direkt hem till din dörr.