Låt dig svepas med av denna eleganta och krispiga smakupplevelse! Friterat rispapper blir lätt och luftigt som ett moln, perfekt att toppa med en frisk och smakrik laxtartar med grönt äpple.
För 4 person
INGREDIENSER
200 g laxfilé
1/2 grönt äpple
1/2 kruka koriander
1 dl creme fraiche
1 tsk sesamolja
1 tsk limejuice
1 tsk finhackad ingefära
1 msk finhackad koriander (valfritt)
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk sesamfrön (svarta och vita)
Salt och peppar efter smak
4 st rispapper
Olja till fritering (t.ex. rapsolja)
Förberedelsetid: 5 minuter Tillagningstid: 15 minuter Total tid: 20minuter
INSTRUKTIONER
Förbered laxtartaren
Skär både laxen och äpplet i små tärningar.
Blanda sedan med creme fraiche, sesamolja, limejuice, ingefära, koriander och sesamfrön.
Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen medan du friterar rispappret.
Fritera rispapper
Värm oljan i en kastrull till ca 180°C.
Klipp eller bryt rispapper i mindre bitar.
Lägg i en bit i taget i den heta oljan – rispappret puffar upp på bara några sekunder.
Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Montering
Lägg upp de friterade rispappersbitarna på ett fat.
Toppa med en sked laxtartar.
Strö över sesamfrön och tunnt skivat äpple.
Servera direkt!
Servera som en elegant förrätt eller som del av en asiatisk tapas.
Avnjut dessa krispiga laxdrömmar direkt för den bästa upplevelsen – där varje tugga bjuder på en perfekt kombination av frasighet, friskhet och umami. En lyxig men enkel rätt som imponerar vid varje tillfälle. Smaklig måltid!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.