Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Marulk recept ej klart!


Den här enkla krämiga vitvinspasta med torsk, broccoli och ost är både mättande och smakrik, perfekt för en vardagsmiddag eller när du vill imponera på dina gäster. Njut av varje bit av denna läckra rätt!

​​​​​​​För 4 person

INGREDIENSER


Pasta:
  • 300 g linguini
  • 400 g torskfilé, skuren i bitar
  • 250 g broccoli, delad i små buketter
  • 1 st gullök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • Salt och peppar efter smak
Sås:
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 dl riven ost (t.ex. parmesan eller gruyère)
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
Förberedelse tid: 10 minuter
Tillagningstid: 20-25 minuter
Total tid: 30-35 minuter

INSTRUKTIONER

  • Koka linguinin enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg i broccolibuketterna de sista 3 minuterna av koktiden. Spara en kopp pastavatten och häll av resten.
  • I en stor stekpanna, hetta upp olivoljan över medelhög värme. Tillsätt den hackade löken och stek tills den är mjuk, ca 3-4 minuter.
  • Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 1 minut.
  • Häll i det vita vinet och låt koka i ca 2-3 minuter, tills vätskan reducerats något.
  • Sänk värmen, tillsätt grädden och riven ost. Rör om och låt såsen sjuda i ca 5 minuter tills den tjocknar. Om såsen blir för tjock kan du späda med lite av det sparade pastavattnet.
  • Lägg försiktigt i torskbitarna i såsen. Låt dem sjuda i ca 5-7 minuter, eller tills fisken är genomstekt.
  • Tillsätt den kokta linguinin och broccolin till såsen. Rör om tills pastan är väl täckt av såsen. Smaka av med salt och peppar.
  • Portionera upp pastan på tallrikar och garnera alternativt med hackad persilja. 

Låt denna krämiga vitvinspasta med torsk och broccoli bli din nya go-to rätt när du vill imponera på dina gäster – en fest för smaklökarna som är både enkel och oemotståndlig!