Vi använder både egna cookies och tredjepartscookies.
Cookies används till:
Nödvändiga funktioner på webbplatsen
Statistik och webbanalys
Marknadsföring
Generella
Nödvändiga cookies hjälper med att göra vår webbplats mer användbar genom att aktivera grundläggande funktioner,
så som sidnavigering och övrig funktionallitet för användarupplevelsen.
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt.
Statistiska
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökarna interagerar med webbplatsen genom att samla in och rapportera information.
Informationen används t ex för att kunna förbättra användarens upplevelse på webbplatsen.
Marknadsföring
Vi använder marknadsföringscookies till att spåra besökare gränsöverskridande på olika webbplatser, både vår och tredje part.
Syftet är att visa dig annonser som är relevanta och engagerande och därmed mer värdefulla för oss och tredjepartsannonsörer.
300 g ris (gärna kortkornigt ris av typen Arborio eller Bomba)
750 ml grönsaksbuljong
1 g saffran
Salt och svartpeppar
Färsk persilja
INSTRUKTIONER
Värm olivoljan i en stor paellapanna eller i stekpanna med höga kanter på medelhög värme.
Tillsätt hackad lök och vitlök och stek tills löken är mjuk och genomskinlig.
Lägg i tärnad paprika och stek i ytterligare några minuter tills grönsakerna är lite mjuka.
Tillsätt de hackade tomater och låt steka i några minuter tills vätskan från tomaterna har reducerats något.
Tillsätt riset till pannan och rör om så att det täcks av oljan och grönsakerna.
Häll över grönsaksbuljongen i pannan och tillsätt saffran och riven parmesanost. Rör om och låt det koka upp.
Sänk värmen till medelvärme och låt paellan småkoka i cirka 15-20 minuter, eller tills riset är nästan klart och vätskan har absorberats.
Lägg gambas, scampi och musslor på toppen av paellan. Tryck dem lätt ner i riset.
Fortsätt att koka paellan i ytterligare 5-10 minuter, eller tills musslorna har öppnat sig och skaldjuren är genomstekta.
Smaka av paellan och tillsätt salt och svartpeppar efter smak.
Ta bort från värmen och låt paellan vila i några minuter innan servering.
Garnera med färsk persilja innan servering.
Servera paellan varm direkt från pannan. Detta recept ger en härligt smakrik och fyllig paella med en härlig blandning av skaldjur och grönsaker. Njut av din måltid!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.