Färsk fisk direkt hem till din dörr. Vår leveranstid är 1-3 dagar inom Stockholm

Paella med gambas och musslor
För 4 personer

INGREDIENSER

  • 200 g gambas
  • 200 g scampi
  • 200 g musslor, rensade och sköljda
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl parmesanost
  • 1 st gullök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 2 st tomater
  • 300 g ris (gärna kortkornigt ris av typen Arborio eller Bomba)
  • 750 ml grönsaksbuljong
  • 1 g saffran
  • Salt och svartpeppar
  • Färsk persilja 

INSTRUKTIONER

  • Värm olivoljan i en stor paellapanna eller i stekpanna med höga kanter på medelhög värme.
  • Tillsätt hackad lök och vitlök och stek tills löken är mjuk och genomskinlig.
  • Lägg i tärnad paprika och stek i ytterligare några minuter tills grönsakerna är lite mjuka.
  • Tillsätt de hackade tomater och låt steka i några minuter tills vätskan från tomaterna har reducerats något.
  • Tillsätt riset till pannan och rör om så att det täcks av oljan och grönsakerna.
  • Häll över grönsaksbuljongen i pannan och tillsätt saffran och riven parmesanost. Rör om och låt det koka upp.
  • Sänk värmen till medelvärme och låt paellan småkoka i cirka 15-20 minuter, eller tills riset är nästan klart och vätskan har absorberats. 
  • Lägg gambas, scampi och musslor på toppen av paellan. Tryck dem lätt ner i riset.
  • Fortsätt att koka paellan i ytterligare 5-10 minuter, eller tills musslorna har öppnat sig och skaldjuren är genomstekta.
  • Smaka av paellan och tillsätt salt och svartpeppar efter smak.
  • Ta bort från värmen och låt paellan vila i några minuter innan servering.
  • Garnera med färsk persilja innan servering.
Servera paellan varm direkt från pannan. Detta recept ger en härligt smakrik och fyllig paella med en härlig blandning av skaldjur och grönsaker. Njut av din måltid!