Krispiga och smakrika scampi panerade i panko, perfekta att doppa i en söt och het sweetchilisås – en läcker rätt som passar till både förrätt och huvudrätt!
För 4 person
INGREDIENSER
400 g stora scampi
1 dl mjöl
2 ägg (vispade)
2 dl panko (asiatisk ströbröd)
1 tesked vitlökspulver (valfritt)
Salt och peppar, efter smak
Olja för fritering eller stekning (t.ex. rapsolja eller olivolja)
Förberedelsetid: 10-15 minuter Tillagningstid: 5 minuter Total tid: 15-20minuter
INSTRUKTIONER
Förbered scampi: Torka av scampin med hushållspapper. Krydda med lite salt, peppar och vitlökspulver om du vill.
Panera scampi: Förbered tre skålar: en med mjöl, en med de vispade äggen och en med panko. Doppa varje scampi först i mjölet, sen i äggen och slutligen i pankon så att den täcks ordentligt.
Fritera eller stek scampi: Hetta upp olja i en stekpanna eller fritös till medelhög värme. Fritera eller stek scampin i omgångar i ca 2-3 minuter per sida tills de är gyllenbruna och krispiga. Lägg dem på ett fat med papper för att bli av med överflödig olja.
Servera: Servera de pankopanerade scampin varma med sweetchilisåsen vid sidan om för doppning. Det passar bra med en fräsch sallad, ris eller grönsaker.
Om du vill ha extra krispighet kan du använda ett luftfritt sätt att fritera scampin, exempelvis i en fritös. För en ännu härligare smak, tillsätt lite finhackad koriander eller chili i sweetchilisåsen.
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.