Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Krispiga pankopanerade scampi med sweetchilisås

Krispiga och smakrika scampi panerade i panko, perfekta att doppa i en söt och het sweetchilisås – en läcker rätt som passar till både förrätt och huvudrätt!


​​​​​​​För 4 person 

INGREDIENSER

  • 400 g stora scampi 
  • 1 dl mjöl
  • 2 ägg (vispade)
  • 2 dl panko (asiatisk ströbröd)
  • 1 tesked vitlökspulver (valfritt)
  • Salt och peppar, efter smak
  • Olja för fritering eller stekning (t.ex. rapsolja eller olivolja)


Förberedelsetid: 10-15 minuter
Tillagningstid: 5 minuter
Total tid: 15-20minuter

INSTRUKTIONER

  • Förbered scampi:
    Torka av scampin med hushållspapper. Krydda med lite salt, peppar och vitlökspulver om du vill.
  • Panera scampi:
    Förbered tre skålar: en med mjöl, en med de vispade äggen och en med panko. Doppa varje scampi först i mjölet, sen i äggen och slutligen i pankon så att den täcks ordentligt.
  • Fritera eller stek scampi:
    Hetta upp olja i en stekpanna eller fritös till medelhög värme. Fritera eller stek scampin i omgångar i ca 2-3 minuter per sida tills de är gyllenbruna och krispiga. Lägg dem på ett fat med papper för att bli av med överflödig olja.
  • Servera:
    Servera de pankopanerade scampin varma med sweetchilisåsen vid sidan om för doppning. Det passar bra med en fräsch sallad, ris eller grönsaker.
​​​​​​​

Om du vill ha extra krispighet kan du använda ett luftfritt sätt att fritera scampin, exempelvis i en fritös. För en ännu härligare smak, tillsätt lite finhackad koriander eller chili i sweetchilisåsen.