Leverans: 1-3 dagar (Stockholm)

Fri leverans i hela Stockholm!

Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Fri leverans i hela Stockholm!

Tips!

  • En torr yta på musslorna gör att paneringen fäster bättre och ger en riktigt krispig yta vid stekning.
  • Använd rikligt med olja och stek snabbt på medelhög till hög värme (ca 1,5 minut per sida) för att få en frasig yta utan att översteka musslan.
  • Musslorna är som allra bäst direkt efter stekning.

Panerade pilgrimsmusslor med Sandefjordsås

Krispigt pankopanerade kammusslor serverade med en lyxig och krämig Sandefjordsås – en perfekt förrätt eller lättare varmrätt som imponerar!

​​​​​​​För 4 person 

INGREDIENSER

Pankopanerade pilgrimsmusslor:

  • 8–10 st pilgrimsmusslor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1,5 dl panko ströbröd
  • Salt
  • Olja till stekning

Sandefjordsås:

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche 
  • 200 g smör
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 msk stenbitsrom
  • 1 msk hackad gräslök
  • Salt och vitpeppar

Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
Total tid: 25 minuter

INSTRUKTIONER

Pankopanerade pilgrimsmusslor:

  1. Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper och salta lätt.
  2. Vänd först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Lägg åt sidan tills de ska stekas.
  3. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna på medelhög värme.
  4. Stek kammusslorna i ca 1,5 minut per sida tills de är gyllenbruna och frasiga.

Sandefjordsås:

  1. Häll vispgrädde i en kastrull och värm upp på medelvärme utan att låta den koka.
  2. Tillsätt crème fraiche och låt den smälta ihop med grädden.
  3. Rör ner smöret i bitar, lite i taget, och låt det smälta långsamt utan att såsen kokar.
  4. Ta av från värmen och tillsätt citronsaft, stenbitsrom och hackad gräslök.
  5. Smaka av med salt och vitpeppar.

​​​​​​​

Med sin krispiga yta och lena sås är denna rätt en riktig smakupplevelse. Oavsett om du lagar den för dig själv eller för gäster, kommer den garanterat att uppskattas. Testa, experimentera och framför allt – njut av varje tugga!

 

Fler utvalda recept

Eggs Benedict med kallrökt lax

Se receptet här →

Stekt lax med krispig savoykål och kantareller

Se receptet här →

Ugnsbakad lax med honung, örter och citron

Se receptet här →

Hälsosam lax med havreris, wakame och avokado

Se receptet här →