Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Torskrygg med thailändsk rödcurry

En modern och smakrik rätt där saftig torsk möter en kryddig rödcurrysås och fräscha solrosgroddar och grön chili – en fest för smaklökarna!


​​​​​​​För 4 person 

INGREDIENSER


Torskryggen:
  • 4 bitar torskrygg (à ca 200g alt. 2st 400g)
  • 2 msk smör (för stekning)
  • Salt och nymalen svartpeppar
Röd currysås:
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 burk (400 ml) kokosmjölk
  • 1 st vitlöksklyfta (finhackad)
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk fisksås
  • 1 tsk socker
Topping:
  • Solrosgroddar
  • Strimlad grön chili (för extra hetta, valfritt)


Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Total tid: 30 minuter

INSTRUKTIONER


Förbered torskryggen
  • Krydda torskryggen med salt och peppar. Värm smöret i en stekpanna på medelvärme. Stek torsken 3–4 minuter på varje sida tills fisken är gyllene och precis genomstekt och når en innertemperatur på 52 grader.
Gör den röda currysåsen
  • Värm en liten kastrull på medelvärme och fräs röd currypasta, vitlök och ingefära i lite olja i 1 minut.
  • Häll på kokosmjölken och rör om tills currypastan löst sig. Tillsätt fisksås, socker och skivad grön chili. Låt såsen sjuda i 5 minuter tills den tjocknar något.
Montera rätten
  • Lägg upp den smörstekta torsken på tallrikar. Skeda över röd currysås och toppa med solrosgroddar. För extra hetta, garnera med ytterligare skivad grön chili.
Servera
  • Servera rätten med ris eller nudlar som tillbehör för att fånga upp den kryddiga såsen.

En perfekt kombination av smörstekt torsk, kryddig värme och fräscha smaker – denna rätt kommer garanterat att imponera. Njut av varje tugga!