En enkel och elegant rätt där torsk bakas i ugnen tillsammans med en smakrik smörsky, toppad med fräscha citronskivor och dill – en perfekt balans av smaker!
För 4 person
INGREDIENSER
4 st torskfiléer (ca 150–200 g per filé)
2 dl fisk- eller grönsaksbuljong
100 g smör
1 citron (skivad i tunna skivor)
Färsk dill (hackad)
Salt och svartpeppar
Förberedelsetid: 10 minuter Tillagningstid: 20 minuter Total tid: 30 minuter
INSTRUKTIONER
Förbered ugnen
Sätt ugnen på 200°C.
Förbered såsen
Smält smöret i en liten kastrull på medelvärme. Tillsätt buljongen och rör om tills blandningen är jämn. Tillsätt dill och låt såsen småkoka i 2–3 minuter för att blanda smakerna. Smaka av med salt och peppar.
Förbered torskfiléerna
Lägg torskfiléerna i en ugnsform. Krydda filéerna med salt och peppar. Lägg citronskivorna ovanpå fisken.
Tillsätt smörsky
Häll smör- och buljongblandningen över fisken och citronskivorna.
Baka torskfiléerna
Täck ugnsformen med alluminumfolie och baka i mitten av ugnen i 15–20 minuter, eller tills fisken är genomstekt med en innertemperatur på 52 grader.
Servera
Ta ut torskfiléerna från ugnen och strö över mer hackad dill.
Servera torskfiléerna med såsen och citronskivorna. Ett utmärkt tillbehör till denna rätt är kokt potatis, ris eller en grönsallad.
En perfekt rätt som kombinerar enkelhet och elegans, och garanterat kommer att imponera med sina fräscha smaker och dofter!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.