Dubbelpanerad rödspätta

Remouladsås passar också utmärkt till fisken. För 4 personer

INGREDIENSER

  • 1-2 st rödspättafiléer per person
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjöl
  • 2 dl ströbröd alternativt panko
  • smör och rapsolja

REMOULADSÅS

  • 1 burk inlagda grönsaker
  • 1 dl majonäs
  • Salt och peppar
  • Curry och gurkmeja
    Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer, tillsätt även lite av vätskan från de inlagda grönsakerna.

INSTRUKTIONER

  • Koka potatisen
  • Knäck äggen i en djup tallrik och vispa ihop med en gaffel. Häll ströbröd och mjöl på två olika tallrikar, krydda mjölet med salt och peppar.
  • Vänd rödspättafilérna först i mjölet sen i de vispade äggen och sist i ströbrödet.
  • Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek fiskbitarna på meddellåg värme tills båda sidor får en fin gyllenbrun stekyta.
  • Serveras med kokt potatis och remouladsås.