Leverans: 1-3 dagar (Stockholm)

Fri leverans i hela Stockholm!

Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Fri leverans i hela Stockholm!

Tips!

  • Om du gillar en mildare smak, kan du minska mängden röd chili eller ta bort fröna innan du hackar chilin.
  • För en extra krämig sås, tillsätt en skvätt vispgrädde i såsen när den har sjudit klart.
  • Testa att byta ut linguine eller spaghetti mot en annan pastaform, som tagliatelle eller fusilli.
  • Blanda i en nypa torkad oregano i såsen för mer djup.

Het scampi pasta – En smakrik och kryddig pastarätt med tomatsås

Utforska en smakrik pastaupplevelse med het scampi, vars hetta balanseras perfekt med den krämiga pastan. En måltid som sätter fart på smaklökarna!

För 4 personer

INGREDIENSER

  • 500g scampi
  • 300g pasta (linguine eller spagetti)
  • 2 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st gullök
  • 1 tsk röd chili, hackad
  • 200 g coctailtomater, delade
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och svartpeppar 
  • Parmesanost, riven
  • Färsk basilika eller persilja för garnering

Förberedelse: 10 minuter

Tillagning: 20 minuter

Total tid: 30 minuter

INSTRUKTIONER

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. Häll av vattnet och ställ pastan åt sidan när den är klar.
  • Förbered såsen: Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt den hackade löken, en av vitlökarna och den röda chilin, och stek dem tills de är mjuka och genomskinliga, cirka 3-5 minuter. Lägg i de delade coctailtomaterna på slutet. 
  • Laga såsen: Häll i de krossade tomaterna, den torkade basilikan och oreganon i stekpannan. Krydda med salt och svartpeppar efter smak. Låt såsen sjuda på medelvärme i 10-15 minuter så att smakerna blandas väl och såsen tjocknar något.
  • Stek scampin: Lägg scampin i en seperat stekpanna och stek dem tills de är genomstekta och rosa, vilket tar cirka 3-5 minuter. Sista minuterna, pressa i vitlök och rör om. Var noga med att inte översteka scampin, då de kan bli sega.
  • Blanda pastan: Lägg den kokta pastan och scampin i stekpannan med såsen och rör om ordentligt så att pastan täcks jämnt av såsen och scampin.
  • Servering: Garnera med färsk basilika eller persilja och en generös mängd riven parmesanost på toppen.

Vill du ha en lite krämigare sås? Tillsätt en skvätt grädde mot slutet av koktiden på såsen. Det är perfekt för en snabb och god måltid på vardagar eller för speciella tillfällen. Smaklig måltid!

Fler utvalda recept

Eggs Benedict med kallrökt lax

Se receptet här →

Stekt lax med krispig savoykål och kantareller

Se receptet här →

Ugnsbakad lax med honung, örter och citron

Se receptet här →

Hälsosam lax med havreris, wakame och avokado

Se receptet här →