Vi använder både egna cookies och tredjepartscookies.
Cookies används till:
Nödvändiga funktioner på webbplatsen
Statistik och webbanalys
Marknadsföring
Generella
Nödvändiga cookies hjälper med att göra vår webbplats mer användbar genom att aktivera grundläggande funktioner,
så som sidnavigering och övrig funktionallitet för användarupplevelsen.
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt.
Statistiska
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökarna interagerar med webbplatsen genom att samla in och rapportera information.
Informationen används t ex för att kunna förbättra användarens upplevelse på webbplatsen.
Marknadsföring
Vi använder marknadsföringscookies till att spåra besökare gränsöverskridande på olika webbplatser, både vår och tredje part.
Syftet är att visa dig annonser som är relevanta och engagerande och därmed mer värdefulla för oss och tredjepartsannonsörer.
2 st humrar, kokta och urplockade (ca 500 g kött totalt)
2 msk smör
1 st gullök
2 st selleristjälkar
2 st morötter
2 st vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
2 msk hummerfond
2 dl vitt vin
2 dl grädde
1 dl smetana
Salt och peppar
Färsk persilja eller dill för garnering
INSTRUKTIONER
Hacka hummerköttet i bitar och ställ åt sidan. Spara några större bitar för dekoration av soppan.
Finhacka morötter, selleri, lök och vitlök.
Smält smöret i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt sedan lök, selleri, morötter och vitlök. Stek tills grönsakerna är mjuka, cirka 5-7 minuter.
Tillsätt tomatpuré och rör om väl för att kombinera med grönsakerna. Låt det steka i ytterligare 2-3 minuter.
Häll i hummerfonden och det vita vinet. Låt soppan sjuda i 15-20 minuter för att låta smakerna kombineras och soppan tjockna något.
Använd en stavmixer för att mixa soppan slät.
Tillsätt grädden och hummerköttet i soppan. Låt det sjuda i ytterligare 5-10 minuter, eller tills hummerköttet är varmt.
Smaka av soppan med salt och peppar efter smak.
Smält smetana lätt i en kastrull.
Servera den varma hummersoppan i skålar och dekorera med färska örter som persilja eller dill. Lägg några stora bitar av hummerkött på toppen av varje portion och drissla över den rinniga smetanan för en elegant presentation.
Detta recept ger en lyxig och slät hummersoppa med en fyllig smak av hummer. Den är perfekt för en speciell middag eller festlig tillställning. Smaklig måltid!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.