Grillad marulk med klyftpotatis och limeaioli

För 4 personer

INGREDIENSER

  • ca 400-600g marulk
  • 800g potatis
  • Rapsolja
  • 2 st paprikor
  • Salt och peppar

LIMEAIOLI

  • 1 lime​​​​​​​
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
    Vispa ihop äggulorna med rivet limeskal, limesaft och senap. Tillsätt oljan i tunn stråle tills önskad konsistens. Rör i pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.

INSTRUKTIONER

  • Skär potatisen till klyftor och marinera med rapsolja, salt och peppar. 
  • Tillaga potatisen på 225° i 20-25 minuter.
  • Grilla eller stek marulk i riktligt med smör i en grillstekpanna. Tillaga ca 3-4minuter på varje sida tills innetemperaturen är 42-46°. Grilla/stek även paprikan delad i två.
  • Servera med limeaioli.