Vi använder både egna cookies och tredjepartscookies.
Cookies används till:
Nödvändiga funktioner på webbplatsen
Statistik och webbanalys
Marknadsföring
Generella
Nödvändiga cookies hjälper med att göra vår webbplats mer användbar genom att aktivera grundläggande funktioner,
så som sidnavigering och övrig funktionallitet för användarupplevelsen.
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt.
Statistiska
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökarna interagerar med webbplatsen genom att samla in och rapportera information.
Informationen används t ex för att kunna förbättra användarens upplevelse på webbplatsen.
Marknadsföring
Vi använder marknadsföringscookies till att spåra besökare gränsöverskridande på olika webbplatser, både vår och tredje part.
Syftet är att visa dig annonser som är relevanta och engagerande och därmed mer värdefulla för oss och tredjepartsannonsörer.
Upptäck en smakrik och lyxig fisksoppa med saffran, fylld med färska grönsaker och saftiga bitar av fisk. Perfekt för att värma upp en kylig dag!
För 4 personer
INGREDIENSER
300 g torsk
300 g lax
150 g handskalade räkor
1 st purjolök
1 st fänkål
3 st morötter
2 st palsternacka
2 st vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
3 dl vitt vin Catch and release
5 dl grädde
2 paket saffran
1 tsk timjan
Chiliflakes
3 msk fond Hummerfond el. Skaldjursfond
Körsbärstomater
INSTRUKTIONER
Skär fisken i 3 cm kuber
Strimla grönsakerna, pressa vitlöken och fräs i olivolja. Tillsätt tomatpuré och fräs tills grönsakerna nästan är mjuka.
Tillsätt salt och peppar, kryddor, vatten, fond, vin, grädde, saffran och låt sjuda i 10 min.
Lägg i fisken och sjud tills fisken är klar ca 5min. Lägg även i de skivade tomaterna och toppa med purjolök, persilja och skalade räkor.
Servera soppan varm med en skiva bröd. Jättegott med ris till!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.