Tonfisk med het nudelsallad

Till 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 tonfiskkotletter
  • 1 förpackning äggnudlar
  • 1 polkabeta
  • 1 knippe blandsallad
  • 1 kruka koriander
  • Olivolja
  • 1/2 gurka
  • Crema di balsamico

MARINAD

  • 1/2 rödchili
  • 1/2 ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk olivolja
  • 1 citron
  • 2 msk fisksås

INSTRUKTIONER

  • Hacka chili, riv ingefäran och pressa vitlöken. Tillsätt olja, fisksås och saften från en halv citron.
  • Stek tonfisken i olja på medelhögvärme, 2min på varje sida ungefär. Krydda med salt och peppar.
  • Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar och blanda sedan med marinaden.
  • Strimla polkabetan och gurkan. Blanda salladen, nudlarna och grönsakerna och servera med tonfisken ovanpå salladen. Toppa med Crema di balsamico och koriander samt en halv citron stekt i olivolja