Torsk med blomkålspuré

För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 st torskfiléer
  • 400g romanesco
  • 200g smör

BLOMKÅLSPURÈ

  • 500g blomkål
  • 1 dl grädde
  • 30g smör
  • Salt och peppar
    Dela blomkålen i mindre bitar och koka i saltat vatten ca 5minuter tills de är mjuka. Mixa blomkålen med en stavmixer tillsammans med grädde och smöret. Smaka av med salt och peppar.


INSTRUKTIONER

  • Stek torsken med skinnsidan neråt i ca 4 minuter på medelhög värme, vänd och stek tills innetemperaturen är 52°.
  • Koka mindre buketter av romanescon i lättsaltat vatten på medelvärme i ca 5 minuter. 
  • Smält smöret på låg värme utan omrörning. När allt är smält, separera det klara smörfettet och bottensatsen.
  • Servera torsken och blomkålspurén med romanesco och häll över det klara smörtettet.