Färsk fisk direkt hem till din dörr. Vår leveranstid är 1-3 dagar inom Stockholm

Vitlökslax med rostade tomater

Upplev en symfoni av smaker med saftig vitlöksmarinerad lax, ackompanjerad av rostade tomater för en måltid som är både läcker och lättlagad. En smakfull hälsobomb!


För 4 personer

INGREDIENSER


Vitlökslaxen:
  • 4 st laxfiléer
  • 4 st vitlöksklyftor
  • Saft från 1 citron
  • Salt och svartpeppar
  • Olivolja
Potatispurén
  • 800 g potatis
  • 4 msk smör
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • Salt 
Ugnsrostade tomater och lök
  • 12 st körsbärstomater
  • 2 st gullökar
  • Olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • Färsk rosmarin

INSTRUKTIONER

  • Förvärm ugnen till 200 grader.
  • Börja med att förbereda potatispurén. Skala och skär potatisen i mindre bitar, koka sedan i saltat vatten tills den är mjuk och går lätt att mosa. När potatisen är klar, häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen.
  • Tillsätt smör och mjölk eller grädde i kastrullen med potatisen. Mosa potatisen med en potatismosare eller en stavmixer tills den är slät och krämig. Smaka av med salt efter smak. Håll varm.
  • Skär löken i fyra delar och placera med tomaterna och hälften av rosmarinen på en ugnsplåt. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Rosta i ugnen i cirka 20-25 minuter.
  • Under tiden, förbered vitlökslaxen. Lägg laxfiléerna på en ugnsfast form. Blanda finhackad vitlök, citronsaft, salt, peppar och lite olivolja i en skål. Pensla laxfiléerna med blandningen.
  • Grilla laxen i ugnen i cirka 15-20 minuter, eller tills den är genomstekt och har fått fin färg.
  • När allt är klart, servera vitlökslaxen med potatispurén och ugnsrostade tomater och lök.
  • Garnera med resten av den färska rosmarinen om så önskas.